Medicinadministration

KvaliCare e-læringskursus om medicinadministration

Medicinadministration

E-læring om medicinadministration fra KvaliCare

Forebyg utilsigtede hændelser med e-læring i medicinadministration

Gennem læring og kompetenceudvikling hos medarbejdere, der har opgaver i medicinadministration kan KvaliCares e-læringskursus i medicinadministration være med til at forebygge medicineringsfejl.

Kurset består af syv basismoduler. Modulerne er udviklet så de kan anvendes som et led i undervisningen eller til oplæring af nye medarbejdere, der herefter er klar til oplæring i praksis. Dertil består kurset af yderligere syv mikromoduler, der varer mellem 3-8 minutter hver.

Mikromodulerne kan kombineres med basismodulerne. Afhængigt af medarbejdernes opgaver og faggrupper, er der altså mulighed for at tage udgangspunkt i jeres forskellige kompetenceprofiler så medarbejderne får tildelt de moduler, der er relevante. Dertil er det muligt at specialtilpasse modulerne så de indeholder kommunernes egne instrukser, retningslinjer og andet vigtig information.

Lyder KvaliCares e-læringskursus i medicinadministration som noget for jer? Få en forsmag på kursets mikromodul om inhalationer her:

Nedenfor har vi sammensat en oversigt over e-læringskursets forskellige moduler: 

Basismoduler

Disse moduler tager i alt cirka 1 time og 30 minutter

Medicinadministration introduktion
(15 min)

Dette modul giver dig en grundlæggende forståelse for, hvad medicinadministration er. Modulet kan bruges til at vedligeholde din vidne i administration af de enkelte lægemiddelformer.

Tabletter og kapsler (15 min)

I dette modul lærer du om medicinadministration fra dispenseringsæsker og dosisposer, og hvad du skal være særligt opmærksom på.

Tabletter og kapsler – Quiz (10 min)

I denne quiz møder du 20 spørgsmål om vigtige opmærksomhedspunkter og informationer fra modulerne “Medicinadministration introduktion” og “Tabletter og kapsler”.

Øjendråber (15 min)

I modulet lærer du om administration af øjendråber, og hvad du skal være særligt opmærksom på.

Øjendråber – Quiz (5 min)

Ved hjælp af denne quiz kan du både sikre og dokumentere, at din medarbejdere får samlet op på alle vigtige opmærksomhedspunkter og informationer fra modulet Øjendråber.

Pulver til oral opløsning (8 min)

I dette modul lærer du om lægemiddel i pulverform til oral opløsning, og hvordan det håndteres og administreres.

Orale dråber og væsker (8 min)

I dette modul lærer du om orale dråber og væsker. Du bliver præsenteret for forskellige typer og hører om, hvordan de håndteres.

Mikromoduler

Cremer og salver (5 min)

I modulet får du en kort introduktion til forskellige typer af creme og salver til udvortes brug. Du vil blive introduceret til lægemidlernes kendetegn, samt møde eksempler på anvendelse og administrationsvej.

Næsespray og næsedråber (5 min)

I dette modul lærer du om næsespray og næsedråber. Du vil blive introduceret til, hvordan de håndteres og administreres.

Medicinske plastre (5 min)

I dette modul bliver du introduceret til medicinske plastre. Du vil få eksempler på, hvordan de skal håndteres og administreres.

Inhalationer (7 min)

I dette modul lærer du om inhalation, hvad der kendetegner lægemidlerne samt eksempler på anvendelse og håndtering.

Vagitorier og vaginaltabletter (5 min)

I modulet får du en kort introduktion til, hvad der kendetegner lægemidlerne, eksempler på anvendelse og administrationsvej.

Øredråber (3 min)

I modulet får du en kort introduktion til, hvad der kendetegner øredråber. Du vil også få eksempler på anvendelse og administrationsvej.

Suppositorier og klysma (3 min)

I dette modul får du en kort introduktion til, hvad der kendetegner disse lægemidler. Du vil også få eksempler på anvendelse og administrationsvej.

mai_rund

Ring til os og hør mere på +45 87 45 67 29