Kursus for sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter. Kurset er også relevant for social- og sundhedshjælpere samt andet relevant fagligt personale.
Med afsæt i UTH´er, utilsigtede hændelser, har KvaliCare og Medicin.dk produceret denne e-læring, som tager udgangspunkt i 5 af de 7 lægemiddelgrupper.
Hvert modul viser hverdagshistorier med borgere og sætter fokus på opmærksomhedspunkter ved lægemidlet:
Undervejs vil du blive præsenteret for en række løsninger og gode råd til at undgå fejl. Måske gør I det anderledes, hvor du arbejder, men det vigtigste er, at man gør noget, og at vi alle sammen prøver at undgå fejl med medicin.
Det er muligt at lægge egne lokale instrukser, vejledninger og dokumenter ind i modulet, og modulerne kan ligeledes med fordel anvendes som oplæg til faglig diskussion.
Modulerne afsluttes med en quiz, der sikrer at vigtige budskaber er forstået. Sammen med jeres Learning Management System kan I registrere og dokumentere, at jeres medarbejdere har gennemført e-læring.
Du får i dette modul præsenteret en fiktiv historie om Lise på 67, som har insulinkrævende diabetes. Du skal i modulet hjælpe Christel, som er SSA, med at træffe de rigtige valg i løbet af dagen, så Lise får den rigtige behandling.
I modulet skal du møde Asta som har fået 2 plastrer på! Se hvordan det er sket, og hvad du skal være særlig opmærksom på ved smerteplastre.
Digoxin kan ved overdosis være dødelig. I modulet følger vi Niels, der får en overdosis og på den måde sat fokus på, hvad der kræver særlig opmærksomhed ved lægemidlet digoxin.
I modulet møder vi Anne-Grethe, der har får Methotrexat for sin leddegigt. Desværre er der sket en fejl i medicindispensesringen. Se modulet og lær de særlige opmærksomhedpunkter du skal vide omkring Methotrexat.
I modulet gennemgår du et forløb med borgeren Charlie. Se hvad der sker med Charlie, og hvad du skal være særlig opmærksom på ved lægemidlet.